Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
SRH MenuIQScore
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Great Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
กลับ
Your Selection (1)
ลาบเห็ดทอด
22 min
ปานกลาง
เพิ่ม recipe
กลับ
15 2.4g / 15%
72 26.8g / 72%
13 5g / 13%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

ลาบเห็ดทอด

(0)
22 นาที
ปานกลาง

วัตถุดิบ

4 ที่

สูตรนี้เหมาะที่สุดสำหรับ 4 ที่

ingredient_quantity
recipe ingredient
150  กรัม
เห็ดนางฟ้า ฉีกเป็นชิ้น
4  ช้อนโต๊ะ
ผักชีฝรั่ง หั่นขนาด ½ ซม.
10  เม็ด
พริกแห้ง
3  ช้อนโต๊ะ
ซอสปรุงอาหารแม็กกี้ สูตรเข้มเข้าเนื้อ
3  ช้อนโต๊ะ
น้ำมะนาว
1  ช้อนชา
น้ำตาลทราย
2  ช้อนโต๊ะ
ข้าวคั่ว
2  ช้อนชา
พริกขี้หนูป่น
2  ช้อนโต๊ะ
แป้งทอดกรอบ

สัดส่วนเที่หมาะสมที่สุดจากเรา

คือสัดส่วนตั้งต้นที่แสดงอยู่ในหน้าสูตรเมนูต่างๆ เราแนะนำให้เตรียมวัตถุดิบ ในสัดส่วนที่เราแนะนำ ให้ทุกจานอร่อยกลมกล่อมกันได้ทั้งครอบครัว

เลือกวัตถุดิบที่ต้องการคัดลอก

จากรายการวัตถุดิบ คุณสามารถเลือกวัถุดิบที่ต้องการคัดลอก จากนั้นกดคัดลอก และนำไปวางในโน๊ตที่คุณต้องการ

คัดลอก
.

แสดงคุณค่าทางโภชนาการ

คาร์โบไฮเดรต
26.88 กรัม
พลังงาน
127.61 kcal
ไขมัน
2.47 กรัม
โปรตีน
5.01 กรัม

วิธีทำ

22 นาที
  • ขั้นตอนที่ 1

    3 นาที
    ผสมน้ำปรุงรสลาบด้วยซอสปรุงอาหารตราแม็กกี้ สูตรเข้มเข้าเนื้อ น้ำมะนาว น้ำตาลทราย และพริกป่น คนให้ละลายเข้ากันพักไว้
  • ขั้นตอนที่ 2

    5 นาที
    เคล้าเห็ดนางฟ้า กับข้าวคั่ว 1 ช้อนโต๊ะให้เข้ากัน เทน้ำปรุงรสลาบให้ทั่วเห็ด ตามด้วยผักชีฝรั่ง 2 ช้อนโต๊ะ และข้าวคั่วคลุกเบาๆ ให้เข้ากัน แล้วค่อยๆ โรยแป้งทอดกรอบ คนส่วนผสมให้ทั่ว
  • ขั้นตอนที่ 3

    7 นาที
    ใส่น้ำมันลงในกระทะ ตั้งไฟกลางพอร้อน ค่อยๆ ใส่เห็ดลงทอดพอมีสีเหลืองทอง ตักขึ้นพักให้สะเด็ดน้ำมัน
  • ขั้นตอนที่ 4

    7 นาที
    ทอดพริกแห้งและผักชีฝรั่งให้กรอบ รับประทานกับลาบเห็ดขณะร้อน
ลาบเห็ดทอด

ขั้นตอนที่ 1 4

ผสมน้ำปรุงรสลาบด้วยซอสปรุงอาหารตราแม็กกี้ สูตรเข้มเข้าเนื้อ น้ำมะนาว น้ำตาลทราย และพริกป่น คนให้ละลายเข้ากันพักไว้

ลาบเห็ดทอด

ขั้นตอนที่ 2 4

เคล้าเห็ดนางฟ้า กับข้าวคั่ว 1 ช้อนโต๊ะให้เข้ากัน เทน้ำปรุงรสลาบให้ทั่วเห็ด ตามด้วยผักชีฝรั่ง 2 ช้อนโต๊ะ และข้าวคั่วคลุกเบาๆ ให้เข้ากัน แล้วค่อยๆ โรยแป้งทอดกรอบ คนส่วนผสมให้ทั่ว

ลาบเห็ดทอด

ขั้นตอนที่ 3 4

ใส่น้ำมันลงในกระทะ ตั้งไฟกลางพอร้อน ค่อยๆ ใส่เห็ดลงทอดพอมีสีเหลืองทอง ตักขึ้นพักให้สะเด็ดน้ำมัน

ลาบเห็ดทอด

ขั้นตอนที่ 4 4

ทอดพริกแห้งและผักชีฝรั่งให้กรอบ รับประทานกับลาบเห็ดขณะร้อน

สูตร PDF