Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
SRH MenuIQScore
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Room for Balance Improvement
What does it mean?
Now enjoy your meal!
กลับ
Your Selection (1)
กลับ
48 10.1g / 48%
6 3.3g / 6%
46 22g / 46%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

ไก่ตุ๋นเห็ดหอม สูตรลดโซเดียม

(0)
20 นาที
ง่าย

วัตถุดิบ

4 ที่

สูตรนี้เหมาะที่สุดสำหรับ 4 ที่

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  กรัม
น่องติดสะโพกไก่
5  หัว
เห็ดหอม
0.5  กรัม
พริกไทยขาวเม็ด
500  มิลลิลิตร
น้ำเปล่า
2  ช้อนโต๊ะ
ซอสปรุงอาหารแม็กกี้ สูตรลดโซเดียม
2  ช้อนโต๊ะ
ซอสหอยนางรมแม็กกี้ สูตรลดโซเดียม
2  ช้อนชา
น้ำตาล
2  กลีบ
กระเทียม
1  ก้าน
รากผักชี

สัดส่วนเที่หมาะสมที่สุดจากเรา

คือสัดส่วนตั้งต้นที่แสดงอยู่ในหน้าสูตรเมนูต่างๆ เราแนะนำให้เตรียมวัตถุดิบ ในสัดส่วนที่เราแนะนำ ให้ทุกจานอร่อยกลมกล่อมกันได้ทั้งครอบครัว

เลือกวัตถุดิบที่ต้องการคัดลอก

จากรายการวัตถุดิบ คุณสามารถเลือกวัถุดิบที่ต้องการคัดลอก จากนั้นกดคัดลอก และนำไปวางในโน๊ตที่คุณต้องการ

คัดลอก
.

แสดงคุณค่าทางโภชนาการ

คาร์โบไฮเดรต
3.34 กรัม
พลังงาน
192.55 kcal
ไขมัน
10.14 กรัม
โปรตีน
22.02 กรัม

วิธีทำ

20 นาที
  • ขั้นตอนที่ 1

    5 นาที
    ใส่น้ำลงในหม้อแล้วตั้งไฟ จากนั้นนำน่องไก่ติดสะโพกใส่ลงไป ใส่เห็ดหอม กระเทียม รากผักชี พริกไทยขาวเม็ด ต้มไปสักพัก
  • ขั้นตอนที่ 2

    15 นาที
    ปรุงรสด้วย แม็กกี้ ซอสหอยนางรมสูตรลดโซเดียมแม็กกี้ ซอสปรุงอาหารสูตรลดโซเดียม น้ำตาล แล้วเคี่ยวต่อไปจนได้ที่ พร้อมจัดเสิร์ฟ
ไก่ตุ๋นเห็ดหอม สูตรลดโซเดียม

ขั้นตอนที่ 1 2

ใส่น้ำลงในหม้อแล้วตั้งไฟ จากนั้นนำน่องไก่ติดสะโพกใส่ลงไป ใส่เห็ดหอม กระเทียม รากผักชี พริกไทยขาวเม็ด ต้มไปสักพัก

ไก่ตุ๋นเห็ดหอม สูตรลดโซเดียม

ขั้นตอนที่ 2 2

ปรุงรสด้วย แม็กกี้ ซอสหอยนางรมสูตรลดโซเดียมแม็กกี้ ซอสปรุงอาหารสูตรลดโซเดียม น้ำตาล แล้วเคี่ยวต่อไปจนได้ที่ พร้อมจัดเสิร์ฟ

สูตร PDF